De Medicijnkom


Praktijk voor Bewust Leven

OORKAARSEN THERAPIE


Oorkaarsen techniek is een behandeling uit de natuurgeneeswijzen en afkomstig van de Hopi Indinanen. Deze Zuid Amerikaansen stam staat bekend om zijn grote medische en spirituele kennis,


Ik geef geen behandelingen meer; wilt u info over hoe oorkaarsen te gebruiken, kom dan naar de winkel van TerraLife Eindhoven. U kunt de oorkaarsen daar kopen en ik kan u informeren over het gebruiken.


Zo hoort een behandeling van een therapeut eruit te zien:


BEHANDELING EN WERKING


Een behandeling start met een massage van het oor en de oorschelp. Het lymfe stelsel wordt opengezet om af te voeren(afvalstoffen). Vervolgens wordt er een oorkaars aangestoken en deze brandt op via je gehoorgang. De vlam blijft uiteraard aan de buitenkant. Oorkaarsen bestaan uit katoenen strookjes die gedrenkt worden in bijenwas en geneeskrachtige kruiden zoals johannes kruid, kamille en salie. Een brandende oorkaars werkt als een schoorsteen; ze verspreidt een aangename warmte in het uitwendige oorkanaal en maakt het aanwezige oorsmeer zacht. De warmte verbruikt de aanwezige lucht in het kanaal waardoor er een vacuum ontstaat; het oorsmeer wordt er uitgezogen. Naast deze zuiverende eigenschap heeft de oorkaars nog een andere uitwerking. De lichte onderdruk in de kaars en de warmte en trilling van de stijgende lucht geven aan het trommelvlies en de gehoorgang een lichte massage. Hierdoor worden de reflexpunten die rondom het oor liggen gestimuleerd en wordt de druk in het oor, voorhoofd en bijholten gereguleerd.


Beide oren worden altijd behandeld; na afloop van de kaarsen, komt er nog een afsluitende lymfe massage en een korte oor reflex massage.


WANNEER GEBRUIK JE OORKAARSEN

*losmaken en verwijderen van oorsmeer

*oorpijn, oorsuizingen en oortintelingen

*neus,--voorhoofd-, bijholten en keelontsteking.

*verkoudheid, loopneus

*hoofdpijn, sinusitis

*eczeem in uitwendige gehoorgang.

De MedicijnKom


Praktijk voor Bewust Leven


Willemstraat 4


5611 HD Eindhoven


06-22757985


info@demedicijnkom.nl


www.demedicijnkom.nl


NL93RABO0336639112


Kamer van Koophandel

51730456


Aangesloten bij CAT Collectief Alternatieve Therapeuten nr 20170631 Erkend Alternatief

Therapeut level 2